Поділитись:

У мисливських угіддях Волині посилили патрулювання

Вівторок, 17 листопада 2020, 10:02
У мисливських угіддях Волині посилили патрулювання

Посилене патрулювання у мисливських угіддях області  традиційно відбувалося у дні полювань – суботу та неділю. Рейдовими групами у складі єгерських служб, працівників державної лісової охорони, груп оперативного реагування та поліції протягом 2 днів складено 50 протоколів.

Охорона мисливських угідь Волині триває в посиленому режимі від початку відкриття сезону полювання. За цей час відбулося 1508 рейдів, – інформує Волинське ОУЛМГ

Загалом за цей період складено 174 протоколи.

У мисливських угіддях Волині посилили патрулювання

Траплялися і випадки браконьєрства. Такі, зокрема, були на Любешівщині та Маневиччині –­ про кожен із них ми розповідали окремо.

Працівники лісової охорони докладають максимум зусиль у боротьбі з браконьєрством та безвідповідальним ставленням мисливців до оформлення документів. Постійні рейди, встановлення фотопасток, систем відеонагляду, якими охоплено волинські ліси, є додатковим стимулом. На базі держлісгоспів області нині діє 36 телевізійних систем спостереження, які виконують не лише протипожежну, а й функцію з охорони лісу від незаконних рубок та браконьєрів, 205 фотопасток встановлюються не лише у місцях підгодівлі, а й на територіях, які перебувають у найбільшій зоні ризику.

У мисливських угіддях Волині посилили патрулювання

Всі ці завдання для лісівників Волині є надважливими. Оскільки браконьєрство досі залишається однією з найбільш суттєвих перешкод для повноцінного розвитку мисливського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів