Поділитись:

"Конфлікт є всередині громади Московського патріархату", – луцький митрополит Михаїл

Середа, 17 серпня 2016, 15:19

Конфліктів між патріархатами на Волині немає, одначе є суперечка поглядів всередині громади Московського патріархату, яка хоче з нього вийти.

Про це заявив очільник Волинської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату, митрополит Луцький і Волинський Михаїл в інтерв'ю Волинському інформаційному порталу.

Так, нещодавно голова облдержадміністрації Володимир Гунчик в ефірі на телебаченні розповів, що у 18-ти населених пунктах Волині – міжконфесійні конфлікти. Митрополит Михаїл прокоментував це так: "Таких даних у мене немає, що вісімнадцять населених пунктів. Я, наприклад, не знаю такої кількості. Я не коментую слова голови, бо, можливо, це якісь конфлікти між різними конфесіями, не обов'язково конфлікт між Київським і Московським патріархатами".

Із його слів, конфліктів між патріархатами немає, проте є внутрішнє протистояння.

"Зараз, зважаючи на події, які сталися і продовжують тривати в Україні, в Російській православній церкві або, як вона тут називається, Українська православна церква Московського патріархату, всередині громади сталося незадоволення. Тому що люди кажуть: "Якщо ми – українська церква, то чому ми підтримуємо російську агресію? А чому наші ієрархи, коли вшановують героїв, сидять? Чому ми не допомагаємо своїй армії?".

І частина тих віруючих хоче залишити Московський патріархат і піднімає питання про перехід у Київський. І тому конфлікт є всередині громади Московського патріархату, де частина хоче відійти, а частина хоче залишитися. Оце і є внутрішнє протистояння. Не між Київським і Московським патріархатами, а конфлікт всередині громади Московського патріархату, яка хоче з нього вийти", – зауважив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів