Поділитись:

У Шацькому нацпарку знайшли пів кілометра риболовецьких сіток (фото)

П'ятниця, 13 листопада 2020, 16:26

Інспектори Волинського рибоохоронного патруля під час рейду у Шацькому національному природному парку зафіксували порушення рибальства та знайшли 500 мерів сіток.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

12 листопада близько 07:00 год. інспектори викрили грубе порушення Правил рибальства – чоловік рибалив мисиновою сіткою. Інцидент стався на оз. Люцимер, поблизу смт Шацьк. Завдяки діям рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

Пізніше на цій же водоймі знайшли три безгосподарські сітки загальною довжиною 200 метрів. В сітках виявили 4 кг риби в снулому стані. ЇЇ здали на склад рибоохорони для подальшої передачі до міського зоопарку.

Того ж дня в ході рейду на оз. Чорне Шацького району з водойми вилучили чотири безхазяйні сітки загальною довжиною 300 метрів. Складено відповідний акт.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

З 1 листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-ітньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів