Поділитись:

Смертельна аварія у Луцьку: патрульному, який заснув за кермом, винесли вирок

Четвер, 12 листопада 2020, 15:00
Смертельна аварія у Луцьку: патрульному, який заснув за кермом, винесли вирок

Патрульному, який заснув за кермом та спрямував автомобіль в електроопору, що спричинило смерть його колеги Олександра Волошина, винесли вирок.

Про це повідомляє ІА "ВолиньPost". 

Луцький міськрайонний суд 9 листопада встановив, що о 05:26 того дня обвинувачений, поліцейський взводу № 2 роти № 3 батальйону УПП у Волинській області, їдучи службовим автомобілем вулицею Володимирською, перебуваючи у стані стомленості, заснув, в результаті чого виїхав на бордюрний камінь та, продовжуючи рух тротуаром, передньою правою частиною автівки здійснив наїзд на електроопору. У результаті ДТП його колега, згідно з висновком судово-медичної, отримав закриту черепно-мозкову травму, що супроводжувалася забоєм головного мозку із крововиливами під оболонки, що і стало причиною його смерті. 

У суді патрульний повністю визнав свою вину, щиро розкаювався. Із вироку відомо також, що він виплатив родині 25 тисяч гривень на лікування свого колеги. Утім лікарям не вдалося його врятувати.

Зрештою, суд вирішив визнати обвинуваченого винним та призначити покарання у виді позбавленням волі на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Щоправда, його звільнять від позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 роки не вчинить нового злочину і виконуватиме покладені на нього обов’язки.

Нагадаємо: вранці 6 липня двоє патрульних на службовому автомобілі Mitsubishi Outlender врізалися в електроопору. Після аварії 25-річний Олександр Волошин потрапив у реанімацію з політравмою, складною черепно-мозковою травмою, крововиливом у черевну порожнину, переломом кісток тазу. Перебував на штучній вентиляції легень. На жаль, попри всі зусилля лікарів, врятувати життя поліцейського не вдалося. Олександр Волошин помер у лікарні 7 липня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів