Поділитись:

На Закарпатті "слуга"-голова ОТГ погорів на хабарі. В ОП поспішили "відхреститися"

Середа, 11 листопада 2020, 00:08
На Закарпатті «слуга»-голова ОТГ погорів на хабарі. В ОП поспішили «відхреститися»

На Закарпатті новообраного від партії «Слуга Народу» голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича затримали на хабарі в сумі 80 тисяч гривень.

Про це у фейсбуці повідомив глава Закарпатської ОДА Олексій Петров. Попеліч балотувався на нинішніх місцевих виборах до Воловецької ОТГ від політичної партії “Слуга народу” й переміг.

На новину про затримання новообраного голови ОТГ на хабарі відреагували і в Офісі Президента. 

"Часи, коли належність до партії влади була індульгенцією від переслідувань за корупцію та інші злочини, точно залишились у минулому. Звичку хабарників та авантюристів перефарбовуватись та підлаштовуватись під кожну нову владу потрібно жорстко викорінювати. Також залишились позаду часи, коли влада давала вказівки правоохоронцям шукати будь-які зачіпки для переслідування виключно опозиції. Усі мають бути рівними перед законом", – йдеться в дописі пресслужби офісу у фейсбуці.

Пресслужба зазначила, що команда Зеленського "має нульову толерантність до корупції", і підкреслила, що покарання за хабарі має стати "більш жорстким та невідворотним".

"Саме цей принцип відстоює команда Президента України Володимира Зеленського. Ми маємо нульову толерантність до корупції. Хабарники та корупціонери мають нести законне покарання, незалежно від політичної приналежності, віросповідання чи інших особливостей. Однак ми постійно наголошуємо, що результати роботи правоохоронної системи поки що явно недостатні.

Хоча команда Президента Володимира Зеленського зробила все для того, щоб антикорупційні органи стали справді незалежними та ефективними. Серед іншого, наша команда забезпечила запуск повноцінної роботи Антикорупційного суду. Ми продовжуємо працювати над змінами у правоохоронній та судовій системах.

Наостанок в Офісі Президента наголосили, що "разом з усім суспільством чекають на справедливі вироки для всіх, хто звик жити хабарами та паразитувати на бюджетних ресурсах". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
22 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024