Поділитись:

Результати виборів до Волинської обласної ради ще не оголосили

Понеділок, 09 листопада 2020, 09:40

Волинська обласна територіальна виборча комісія станом на 19:00 8 листопада ще не встановила результатів виборів депутатів обласної ради.

Комісія завершила внесення відомостей до протоколів про результати виборів, проте остаточно завершити процес та оголосити результати виборів не вдалося, адже на засіданні був відсутній кворум. Про це інформують у Громадянській мережі ОПОРА. 

Спостерігачі ОПОРИ протягом останнього тижня відстежували, як відбувалось засідання Волинської обласної ТВК. Нагадаємо: останньою тут приймали документи від Ковельської
міської ТВК, котра після «уточнення» протоколу про підсумки таки «здала» свою документацію 4 листопада. Проте у передбачений законом строк (до 6 листопада включно) обласна ТВК не встановила результатів виборів депутатів обласної ради. Зрештою, внести усі відомості до протоколу комісії вдалося 8 листопада, проте оголошення їх не відбулося через відсутність кворуму на засіданні комісії.

«Результати є, на превеликий жаль, не збирається кворум, тому що є частина людей, які захворіли, частина людей, яким не вдається приїхати. Ми питали роз’яснень в ЦВК – сказали, що можна спробувати завтра (9 листопада, ред.) це все діло проголосувати, прийняти, розглянути. На жаль, вже сьогодні такої можливості немає», – повідомив ОПОРІ голова Волинської обласної ТВК Іван Лазорко («За майбутнє»).

Водночас він зауважив, що деякі колеги підтвердили те, що зможуть бути присутніми 9 листопада. Тож тоді й, найпевніше, підпишуть протокол та оголосять результати.

Відповідно до частини 1 статті 256 Виборчого Кодексу України виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою “Уточнений“) не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 205 Центральна виборча комісія, крім повноважень, передбачених Законом України “Про Центральну виборчу комісію“ у разі невиконання відповідною територіальною виборчою комісією вимог цього Кодексу щодо встановлення в порядку та строки, визначені цим Кодексом, результатів відповідних місцевих виборів та/або реєстрації обраних депутатів, сільських, селищних, міських голів встановлює результати таких місцевих виборів та/або приймає рішення щодо реєстрації відповідних осіб. Порядок транспортування до Центральної виборчої комісії виборчої документації з відповідної територіальної виборчої комісії встановлюється Центральною виборчою комісією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів