Поділитись:

Зараження норок коронавірусом зафіксували у шести країнах

Неділя, 08 листопада 2020, 03:21

Вже шість країн повідомили про виявлення коронавірусної хвороби на норкових фермах.

Про це пише "Українська правда".

"На сьогоднішній день шість країн, а саме Данія, Нідерланди, Іспанія, Швеція, Італія та Сполучені Штати Америки, повідомили про SARS-CoV-2 у вирощуваних норок Всесвітній організації охорони здоров'я тварин", -  кажуть у ВООЗ.

При цьому ВООЗ повідомляє тільки про заходи, що вживаються Данією для стримування поширення коронавірусу, який міг мутувати.

"Норки були інфіковані в результаті контакту з інфікованими людьми. Норки можуть діяти як резервуар SARS-CoV-2, передаючи вірус між собою, і становлять ризик передачі вірусу від норки до людини. Потім люди можуть передавати цей вірус серед населення", - кажуть у ВООЗ.

У ВООЗ наголошують про те, що коли віруси переміщуються між популяціями людей і тварин, можуть відбуватися генетичні модифікації вірусу".

Нагадаємо, що  Данія, найбільший у світі експортер хутра норки, раніше оголосила про забій усіх норок в країні - від 15 до 17 мільйонів особин на 1080 фермах - після виявлення мутації, яка може передаватися людині.

Данія також ізолювала північний регіон через мутовану версію коронавірусу. Копенгаген попередив, що мутація може поставити під загрозу ефективність будь-якої майбутньої вакцини.

Державний інститут Данії, який займається інфекційними захворюваннями, заявив про виявлення коронавірусу, який мутував у норок, у 214 людей.

Велика Британія запровадила заборону на в’їзд з Данії на тлі побоювань з приводу нового штаму коронавірусу, який поширився на людей від норок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів