Поділитись:

На затонулий "Титанік" проводитимуть екскурсії за $125 тисяч

Субота, 07 листопада 2020, 02:54

З травня по вересень 2021 року вашингтонська компанія OceanGate Expeditions проводитиме туристичні екскурсії до затонулого «Титаніка». Схоже, що це наразі найдорожчий тур у світі.

Як повідомляє Громадське з посиланням на Gizmodo, така пригода тільки одній людині обійдеться у 125 тисяч доларів (приблизно 3,5 млн гривень).

OceanGate Expeditions – це наукова компанія, фахівці якої планують зануритися на океанське дно, щоб дізнатися, які підводні істоти зараз там мешкають. Охочих вони братимуть із собою: у кожній екскурсії для них передбачено по п'ять місць.

Команда планує здійснювати занурення щотижня. Гостей будуть опускати на глибину приблизно чотири тисячі метрів, де ті зможуть розглянути «Титанік», а також покерувати судном або лазерним сканером. Керувати процесом будуть 50-60 вчених.

Кожна екскурсія триватиме від шести до восьми годин, але перед цим гостям доведеться дістатися до самого місця аварії – їм запропонують восьмигодинне плавання, відправною точкою якого стане острів Ньюфаундленд.

Як пише Gizmodo, поки це найдорожчий тур у світі: наприклад, похід на Еверест з досвідченим інструктором коштує 45 тисяч доларів (приблизно 1,2 млн грн).

Пасажирський лайнер «Титанік» був найбільшим судном класу «Олімпік», він затонув у 1912 році через зіткнення з айсбергом за 600 кілометрів від канадського острова Ньюфаундленд під час свого першого рейсу  із Саутгемптона до Нью-Йорка. На його борту перебували 2200 пасажирів, внаслідок катастрофи понад 1500 людей загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів