Поділитись:

Помер Михайло Жванецький

П'ятниця, 06 листопада 2020, 15:05
Помер Михайло Жванецький

Низка російських видань повідомила про смерть знаменитого українського та російського сатирика Михайла Жванецького.

Його не стало на 87-му році життя. Минулого місяця артист скасував усі свої публічні виступи. Причина смерті наразі невідома. Інформацію вже підтвердив представник Жванецького Олег Сташкевич, – повідомляє ТСН. 

Зауважимо, що Михайло Жванецький був легендарним українським та російським письменником-сатириком. Його виступи завжди відрізнялися так званим "одеським гумором", адже сам артист був одеситом. Від 1988-го року був художнім керівником Московського театру мініатюр,також очолював Всесвітній клуб одеситів.

Михайло Жванецький народився 6 березня 1934 року в Одесі у родині лікарів. Цікаво, що сатирик здобув фах "Інженер-механік підйомно-транспортного устаткування портів" в Одеському інституті інженерів морського флоту. Там же майбутня зірка почав писати монологи, брав участь у художній самодіяльності.

Ключову роль у творчості Жванецького відіграло знайомство з Аркадієм Райкіним 1963 року. Саме Райкін взяв твори Жванецького до репертуару свого театру, а згодом запросив артиста на посаду завідувача літературної частини у своєму театрі.

Здобувши досвід, Жванецький пішов з театру Райкіна та влаштувався працювати в Одеську обласну філармонію. За деякий час почав працювати у Московському театрі "Ермітаж", який і приніс йому славу. Жванецький заснував Московський театр мініатюр, керівником якого залишався і донині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів