Поділитись:

Посилення карантину: уряд просять суттєво обмежити або заборонити розваги

Четвер, 05 листопада 2020, 11:40
Посилення карантину: уряд просять суттєво обмежити або заборонити розваги

У Міністерстві охорони здоров'я будуть пропонувати уряду встановити додаткові обмеження на роботу розважальних зон у торгових центрах.

Про це під час брифінгу 5 листопада повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Обмеження будуть стосуватися зон харчування, дитячих кімнат та розважальних зон у торгово-розважальних центрах. Тут планують роботу виключно магазинів, аби люди могли купити продукти та товари, або замовити доставку.

«Також будемо просити уряд заборонити проведення всіх масових культурних заходів. Обмежити діяльність фітнес-залів, спортивних залів та басейнів. Заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуватися протиепідемічних норм», - зазначив Ляшко.  

Також рекомендуватимуть впровадити окремий час для обслуговування літніх людей у магазинах з 10 до 12 години. Мова не йде про те, що літні люди не зможуть відвідувати магазини в інший час, але спонукатиме їх вибирати ці години та уникати години пік.

Новації будуть і щодо «червоних зон». Зокрема, тут просять дозволити роботу магазинів з 7 до 8 вечора і не більше, аніж 20 відвідувачів на квадратний метр, а також роботу дитсадків та школярів 1-4 класів. Старших дітей хочуть відправляти на дистанційне навчання.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів