Поділитись:

В Україні хочуть запровадити годину для літніх людей: Ляшко пояснив, що це значить

Четвер, 05 листопада 2020, 12:00
В Україні хочуть запровадити годину для літніх людей: Ляшко пояснив, що це значить

Оскільки люди похилого віку у найбільшому ризику для здоров’я після інфікування на коронавірус, у Міністерстві охорони здоров’я подумують про запровадження годин для пенсіонерів. Про це в ефірі радіо «НВ» заявив головний санлікар країни Віктор Ляшко.  

Він зазначив, що нові карантинні обмеження нині обговорюються.

 «По-перше, ми хочемо порекомендувати встановити годину для літніх людей. Це значить запропонувати запровадити суб’єктам господарювання, які здійснюють торгівлю продуктами, в аптеках, побутовими товарами, наприклад, з 10 до 12 години, щоб ми всі розуміли, що це час для людей віком 60+», - пояснив Віктор Ляшко.

Зі слів посадовця у цей час літнім людей буде безпечніше користуватися транспортом, оскільки це не година пік. Це носитиме рекомендаційний характер і є європейською практикою, пояснив санлікар.

«Пора вже відкидати якісь сумніви, якщо вони ще є, що це якась теорія всесвітньої змови. Якщо у когось ще є таке бачення чи розуміння, то треба просто прийти до лікарні і побачити, що відбувається поруч закладів охорони здоров’я», - додав Віктор Ляшко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів