Поділитись:

Ковель бореться за пом'якшення карантину: скличуть позачергову сесію (відео)

Середа, 04 листопада 2020, 11:07
Ковель бореться за пом'якшення карантину: скличуть позачергову сесію (відео)

Ковельські підприємці протестують проти посилення карантинних обмежень, які можуть нашкодити місцевому бізнесу. 

Протести розпочалися у вівторок, 3 листопада, коли стало відомо, що місто віднесли до так званої червоної зони епідемічної небезпеки.

За новими карантинними вимогами, школи переходять на дистанційне навчання. Навчання призупиняють у садочках та позашкільних закладах освіти, а також у спортивних закладах. Також на комісії з надзвичайних ситуацій прийняли рішення закрити заклади громадського харчування, торговельно-розважальні центри і перукарні.

Підприємці вийшли на протест з вимогою пом'якшити обмеження. Вони кажуть, що готові дотримуватися заходів безпеки, але припиняти роботу не хочуть. 

Зранку у середу, 4 листопада представники місцевого бізнесу зустрілися із владою, аби разом напрацювати стратегію майбутніх дій. Про це ІА "Конкурент" розповів чинний депутат Ковельської міської ради Сергій Кошарук

"Підприємці вчора звернулися до заступника міського голови, бо з міським головою зв'язатися не вийшло. А сьогодні прийшли до чинних депутатів. Ми разом шукаємо шлях, як уникнути заборони, щоб люди не втратили доходи і засоби до існування. Ми хочемо перейти на більш м'які заходи безпеки, але щоб це було в законному руслі", – каже наш співрозмовник. 

Частина підприємців, які протестують на площі перед міською радою, зайшли у приміщення, де засідає виконком, і з представниками влади обговорювали, як діяти далі. 

"Зараз шукаємо можливість якнайшвидше провести позачергову сесію. Вона мала би бути завтра, але поки нема розпорядження міського голови. Тому, можливо, її скликатимуть депутати. Дивимося досвід інших міст щодо рішень про пом'якшення заходів. Щойно надійшла інформація, що схоже рішення прийняв Володимир-Волинський", – каже Сергій Кошарук.

За його словами, підприємці готові до обмежень. 

"Вони дуже відповідальні. У них ще повчитися треба, як дотримуватися всіх заходів. Але заборону роботи вони не сприймають", – пояснює депутат. 

Нагадаємо, схожі протести сьогодні відбуваються і в Нововолинську. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів