Поділитись:

У нацпарку "Цуманська пуща" вимагають заборонити ведення мисливства

Вівторок, 16 серпня 2016, 14:16
У нацпарку

Заборонити використовувати угіддя у межах Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща" для мисливства – із такою вимогою до Волиньради звернувся заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш.

Про це сказано на сайті обласної ради.

"Згідно Указу до складу парку увійшли 1606 га земель Державного підприємства "Цуманське лісове господарство", які надаються йому у постійне користування та 18148,5 га земель цього господарства, які не вилучаються у землекористувача, а саме підприємство добровільно відмовилося від права користування мисливськими угіддями, в тому числі у межах парку. Крім того, відповідно до статей 16, 21 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" на територіях національних парків мисливство заборонено, а ведення мисливського господарства не належить до їх основних завдань", – повідомляє він.

Разом із тим до Волинської обласної адміністрації подало документи Держлісагенство щодо надання у користування ГО "Товариство мисливців та рибалок "Легіон" мисливських угідь на землях "Цуманського лісового господарства".

"В тому числі 10 831 гектарів у межах парку, з них – 1 506 гектарів, що надаються Парку у постійне користування. Зважаючи на те, що мисливство у межах парку заборонене, вищезазначені дії Держлісагентства суперечать вимогам Закону України "Про природно-заповідний фонд України", закладають передумови до конфлікту спеціальної адміністрації парку з можливим користувачем мисливських угідь та створюють значні перешкоди у діяльності парку", – пояснює заступник міністра Вакараш.

Тож у Міністерстві просять Волиньраду вжити заходів щодо ненадання у користування мисливських угідь у межах "Цуманської пущі".

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024