Волинське місто не захотіло приймати львівське сміття

Вівторок, 16 серпня 2016, 12:27

Як стало відомо на щотижневому брифінгу міського голови Петра Саганюка з представниками місцевих ЗМІ, на ім'я очільника міста надійшов лист від ТОВ "АВЕ Львів" з проханням дозволити розвантажувати автомобілі з "львівським" сміттям на володимирському полігоні твердих побутових відходів.

Про це повідомляє Володимир Медіа.

"Внаслідок трагічних подій на полігоні твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі станом на сьогодні підприємства-перевізники міста Львова не мають можливості проводити захоронення відходів. Наше підприємство обслуговує не лише житловий сектор міста Львова, а також численні бюджетні організації, такі як лікарні, поліклініки, садочки та школи. Незабір відходів із вищезгаданих місць, їх накопичення може призвести до антисанітарного стану у місті, чого ми з усіх сил намагаємось не допустити.

У зв'язку з цим, просимо Вас надати допомогу у вирішенні проблеми із захороненням відходів та дозвіл на розвантаження автомобілів підприємства "АВЕ Львів" на полігоні у місті Володимир-Волинський Волинської області. Плановий обсяг відходів становить 40 т у день. Оплату зі своєї сторони гарантуємо" – йдеться у листі.

Коментуючи цей лист, міський голова Петро Саганюк зазначив, що друга карта полігону (саме вона зараз в експлуатації) прослужить місту ще приблизно два роки. А якщо дозволити вивіз туди львівського сміття, то цю карту заповнять за тиждень.

"Якби потрібно було кусенем хліба поділитися із львівськими колегами, то це інша справа. А так… Дозволити їм вивозити до нас сміття, то вони за тиждень "закидають" полігон. І що ми тоді будемо робити? – зазначив міський голова. – Робота із запуску третьої карти полігону твердих побутових відходів досить довготривала. Я дав розпорядження щодо виготовлення проектно-кошторисної документації. Це займе кілька місяців. Далі слід вирити і підготувати котлован – це ще рік. Якщо ми цю карту заповнимо за лічені дні, а до нової ще далеко, то куди будемо дівати своє сміття? Тому ми не маємо ніякої змоги допомогти львівським комунальникам", – сказав він.