Поділитись:

Іноземні студенти вступатимуть до українських ВНЗ онлайн

Субота, 31 жовтня 2020, 05:31

У МОН ініціювали  створення єдиної онлайн-платформи для набору іноземних студентів до закладів вищої освіти України.

Про  розробку онлайн-платформи говорили на засіданні робочої групи під головуванням заступника міністра освіти і науки України Артура Селецького, - йдеться на сайті МОН.

За його словами, МОН пропонує розробити на базі е-платформи три електронних кабінети для: 

  • іноземного студента-абітурієнта, 
  • закладів освіти,
  • центральних органів виконавчої влади. 

Також планується розробити механізм подачі заяви абітурієнтом з можливістю попереднього погодження компетентними органами видачі йому запрошення закладом освіти. Питання технічного супроводу та адміністрування платформи наразі вирішується.

До обговорення концепції створення та формування е-платформи долучилися  співробітники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства фінансів, Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ, Адміністрації Держприкордонслужби, Державної міграційної служби, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, ДП «Український державний центр міжнародної освіти», Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. 

Також учасники засідання заслухали інформацію представників КНУ ім. Тараса Шевченка щодо проведення експерименту із запровадження дистанційного вступу для іноземців та осіб без громадянства у 2021 році. 

Серед інших питань – нормативно-правове врегулювання питань із запровадження діяльності платформи до кінця 2020 року та запровадження електронної візи для іноземних громадян та осіб без громадянства, які планують навчатися у закладах вищої освіти України.

Найближчим часом у Міністерстві освіти і науки планується проведення демонстрацій е-платформ МОН, МОЗ та Київського університету імені Тараса Шевченка з метою застосування досвіду із запровадження міжвідомчої електронної платформи щодо набору іноземних студентів до закладів вищої освіти України.

Єдина міжвідомча електронна платформа у сфері набору іноземних студентів забезпечить:

  • прозорість інформації на всіх етапах;
  • студенто-орієнтований сервіс;
  • зручність для усіх суб’єктів платформи;
  • чесність-звітність усіх суб’єктів платформи;
  • мінімізація ризиків нелегальної міграції через "студентський канал", оскільки в платформі будуть відображені усі етапи вступу, в’їзду, навчання, виїзду тощо іноземця в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
11 лютого 2024