Поділитись:

Грип і ГРВІ: Волинь наближається до епідпорогу

П'ятниця, 30 жовтня 2020, 10:20
Грип і ГРВІ: Волинь наближається до епідпорогу

фото ілюстративне

На Волині рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищує багаторічний показник, характерний для даної пори року, та наближається до епідемічного порогу.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Впродовж минулого тижня в області на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли понад 5,4 тис. волинян, що на 850 осіб більше ніж попереднього тижня.  Із числа хворих понад 2 тис. – це  діти до 17 років (38 %). Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ становить 147 осіб (2,7 % від захворілих, із них 14 % – діти). 

З початку епідемічного сезону (28 вересня 2020р.) гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіли понад 18,4 тисячі мешканців області.

Довідково:

Грип – це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.

Симптоми грипу: висока температура, що тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, кашель. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Грип небезпечний для людини важкими ускладненнями. Якщо ви захворіли, то не варто займатися самолікуванням, а потрібно звернутись по кваліфіковану допомогу до медичної установи. Правильний підхід до лікування дозволяє швидко впоратися з цією недугою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів