Поділитись:

Apple розробить новий сервіс пошуку інформації без пошукача Google

Середа, 28 жовтня 2020, 21:03
Apple розробить новий сервіс пошуку інформації без пошукача Google

Компанія Apple почала розробку власного сервісу для пошуку інформації в обхід пошукача Google. Таким чином він може стати новим конкурентом в IT-індустрії.

Про це пише UA.NEWS. з посиланням на Financial Times.

Нова опція пошуку інформації вже стала доступна з виходом операційної системи Apple iOS 14. Сервіс пошуку почав видавати свої результати і прямі посилання на джерела, коли користувачі вводять запит в поле на головному екрані смартфона.

Розробники в бесіді з виданням відзначили, що новий сервіс «знаменує собою важливий прорив Apple у власних розробках» і може стати основою для серйозної конкуренції з Google. Це практично свідоцтво того, що компанія працює над створенням конкурента пошукачу Google, хоча в корпорації ніколи не розповідають про нові проекти.

Ще два з половиною роки тому в компанію Apple з Google перейшов працювати Джон Джаннандреа, що відповідав там за розробку пошукових сервісів і систем. Нового співробітника запросили для проекту з розробки технологій помічника Siri.

Новий пошукової сервіс дозволить Apple і убезпечити себе в разі блокування регуляторами її прибуткового партнерства з Google.

Раніше в США Міністерство юстиції підготувало позов щодо корпорації Google. Її звинуватили в порушенні конкуренції в сфері пошукових сервісів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів