Поділитись:

В Італії протестують проти посилення карантину

Середа, 28 жовтня 2020, 03:20
В Італії протестують проти посилення карантину

В Італії відбулись протести через посилення карантинних заходів:закриття ресторанів, барів, спортзалів та кінотеатрів.

Про це повідомляє "Громадське".

У Мілані, Турині, Неаполі та Генуї сталися сутички між протестувальниками і правоохоронцями. У Мілані демонстранти зіткнулися з поліцією у центрі міста, правоохоронці застосували сльозогінний газ. Там затримали 28 учасників акції. Місто є столицею регіону Ломбардія, яка значно постраждала від епідемії.

У Турині та Римі мітингувальники пограбували декілька магазинів люксових брендів, зокрема бутік Gucci. У Турині затримали щонайменше 10 людей.

У Палермо на протест загалом вийшли торговці та ресторатори, які виступають проти нових жорстких обмежень. Вони скаржаться, що ще не отямилася від збитків після перших серйозних обмежень у березні, повторний карантин може повністю знищити їхній бізнес.

Які обмеження запровадили в Італії?

Нові обмеження діють із 26 жовтня до 24 листопада. Ресторани, бари та кафе о 18:00 мають припиняти обслуговувати відвідувачів у приміщенні, до опівночі вони можуть пропонувати їжу на винос. Робота спортзалів заборонена повністю, але магазини та більшість підприємств залишаються відкритими.

За новими правилами, 75% занять в середніх школах та університетах Італії мають проводитися дистанційно, а не у класах. Крім того, у регіонах Ломбардія та П'ємонт запровадили нічну комендантську годину.

Людей просять не виїжджати за межі рідних міст, якщо в цьому немає потреби, та уникати громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів