Платники податків Волині подали понад 480 тисяч звітних е-декларацій

Вівторок, 27 жовтня 2020, 17:10

Електронний формат звітування опановують дедалі більше платників податків Волині. Зокрема, із 589 тисяч звітних декларацій волинських платників упродовж січня-вересня 2020 року через Електронний кабінет подано понад 480 тисяч.

Про це інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

90 відсотків від усіх звітів юридичних осіб і 72 відсотки декларацій фізичних осіб-підприємців на опрацювання до ДПС надійшло за посередництвом засобів телекомунікаційного зв’язку.

«Зручність і простота роботи в Електронному кабінеті – це очевидні переваги для більшості платників податків. А у час світової пандемії особливо важливо мінімізувати особисту взаємодію. Тож ми рекомендуємо кожному платнику задля власного комфорту і безпеки користуватися електронними сервісами ДПС. До речі, саме електронний формат спілкування виключає суб’єктивний чинник, тобто корупційну складову», – розповіла начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє кожному отримати електронний цифровий підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, зареєструвати в Електронному кабінеті і забути про візити до представників контролюючих органів.

«Здати звіти, отримати довідки чи іншу корисну інформацію цілком можливо, не відвідуючи податкову інспекцію. Державна податкова служба постійно працює над удосконаленням чинних сервісів і пропонує нові електронні можливості платникам податків. Кількість користувачів Електронного кабінету збільшується, а це - найкраща оцінка їх корисності для платників», – підсумувала Світлана Савчук.