Поділитись:

На Нововолинську міськраду подали до суду через заступника Сапожнікова

Понеділок, 15 серпня 2016, 11:07
На Нововолинську міськраду подали до суду через заступника Сапожнікова

Мешканець Нововолинська Анатолій Бідзюра подав адміністративний позов до до Нововолинського міського суду на міського голову Віктора Сапожнікова та секретаря Нововолинської міської ради і за сумісництвом першого заступника міського голови Андрія Сторонського.

Про це повідомив порталу "Четверта влада" сам заявник Анатолій Бідзюра.

В позові зазначається, що наприкінці 2015 року Нововолинська міськрада обрала секретарем ради Андрій Сторонського і в той же час затвердила його на посаді першого заступника міського голови. Таким чином Нововолинська міська рада об'єднала у штатному розписі посади секретаря міської ради і першого заступника міського голови в одну посаду – перший заступник міського голови, секретар міської ради.

Заявник звернувся з цього приводу із запитом до Нововолинської міськради, де йому пояснили, що об'єднання двох посад та введення однієї посади "1-й заступник міського голови, секретар міської ради", передбачено Постановою Кабінету міністрів України № 174 від 07.02.2007 року "Про затвердження Типових штатів працівників органів місцевого самоврядування".

У документі вказано, що у разі потреби, у межах загальної чисельності до штату виконавчого комітету можуть вводитися посади, не передбачені додатком до Постанови. Крім того, об'єднання двох посад із виплатою однієї заробітної плати не є суміщенням посад.

"Посилання відповідача на Постанову Кабміну від 07.02.2007 року за № 174, є безпідставним та необґрунтованим (навмисно чи помилково).Так, у "Додатку № 3" до Постанови Кабінету Міністрів № 174 від 07.02.2007 року, у "Типовому штаті апарату місцевих рад, їх виконавчих комітетів" окремо вказані посади:

– секретар ради;

перший заступник міського голови із питань діяльності виконавчих органів.

Це означає, що нова посада "перший заступник міського голови, секретар міської ради" не може вводитись до структури і штату виконавчого комітету міської ради тому, що це суперечить зазначеній Постанові, а посади "перший заступник міського голови" та "секретар міської ради" передбачені цим "Додатком" до Постанови як окремі штатні посади , і ніякого суміщення чи зведення цих двох посад в одну не передбачено", – вважає позивач.

Зрештою, позивач просить визнати незаконним та скасувати п.3 рішення Нововолинської міської ради № 26 від 12.11.2015 року, а саме: "Затвердити першим заступником міського голови і членом виконкому секретаря міської ради Сторонського Андрія Мироновича . Об'єднати у штатному розписі посади секретаря міської ради і першого заступника міського голови в одну посаду перший заступник міського голови, секретар міської ради".

Із повним текстом позовної заяви можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що це не перший позов від Анатолій Бідзюри проти Нововолинської міськради. Напередодні він у першій інстанції виграв справу щодо оприлюднення інформації про розподіл житла в місті.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
29 квітня 2024
26 квітня 2024
08:30
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024