Поділитись:

У Франції запровадили комендантську годину

Субота, 24 жовтня 2020, 03:13

У Франції запроваджують комендантську годину терміном на півтора місяці.

Про це пише "Суспільне".

Рішення було ухвалено після 4 622 нових випадків зараження COVID-19 за один день. Загалом нічна комендантська година запроваджена ще в 38 департаментах країни.

"Розвиток епідемії змусив нас поширити дію комендантської години на 38 нових департаментів і заморську територію. На цих територіях комендантська година буде діяти з 21:00 до 6:00. Ці правила набудуть чинності з півночі п'ятниці", — написав прем'єр Жан Кастекс у Twitter.

Комендантська година поширюватиметься на 54 департаменти та територію Французької Полінезії. Загалом це понад половина департаментів країни, в яких проживають 46 мільйонів громадян Франції.

У районах з комендантським часом заборонені прогулянки та поїздки з 21:00 до 6:00, що загрожує штрафом у 135 євро (3750 євро в разі повторного порушення). Водночас удень не працюватимуть бари, спортзали, ярмарки, виставки, а театри та кінотеатри мають працювати до 21:00.

При цьому громадський транспорт продовжить працювати у звичайному режимі, а вищі навчальні заклади мають пускати до своїх будівель не більш як половину студентів з тих, що навчаються на денній формі. Стадіони для заняття спортом також залишаться відчиненими.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів