Поділитись:

Якщо розбилася ікона — це не приносить біду, - ПЦУ

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 10:00
Якщо розбилася ікона — це не приносить біду, - ПЦУ

Розбита ікона не несе в собі ніяких “покарань”, оскільки вони мають певні фізичні властивості та з плином часу можуть іржавіти, тріснути або розбитися. Про це повідомляє Православна церква України.

“Ікони по-особливому шанувалися і шануються вірними і аж ніяк не можуть бути провісниками поганих подій чи новин. Шана, яку ми віддаємо святим іконам, належить не дошці чи іншому матеріалу, а зображеним на них святим”, - йдеться у повідомленні.

Тут зазначено, що ніяких «покарань», «попереджень», «потойбічних сил», «злих духів» чи ще чогось у фізичних природних змінах, які відбуваються з матеріалом, немає.

“Не треба шукати якихось натяків чи припущень – адже саме так виникають забобони, які є марновірством, помилковою вірою, бо затьмарюють справжнє, відволікають увагу від істинного. Забобони перекручують справжню віру та породжують у душі непевність, страх, який і стає причиною подальших негараздів”, - зазначають у ПЦУ.

Вони радять, що коли ікона впала або розбилася, краще помолитися і подякувати Господу.

“Якщо ікона впала, підніміть її, поставте або повісьте на місце й закріпіть ретельніше. Якщо розбилася, то обережно розчистіть її від уламків скла, аби не порізатися, а потім замініть скло на нове. Якщо тріснула рама, її можна теж замінити новою. Якщо ви самостійно відновити ікону не можете, віднесіть її до храму, можливо, там вдасться її відреставрувати, або придбайте собі нову”, - зазначено в повідомленні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів