Поділитись:

Кінотеатр "Мultiplex "Промінь" повертає в прокат кіно про Стуса*

Четвер, 22 жовтня 2020, 21:02
Кінотеатр «Мultiplex »Промінь

Із 29 жовтня кінотеатр "Мultiplex "Промінь"  повертає в прокат фільм "Заборонений" про Василя Стуса.

Драматичний байопік спочатку мав назву "Птах душі", як і остання конфіскована в концтаборі збірка віршів видатного поета. В процесі зйомок було вирішено змінити назву на "Заборонений", яка дуже влучно передає не лише реалії того часу, а, як виявилося, і чудово описує наші часи. Вперше біографічну стрічку "Заборонений" глядачі побачили 5 вересня 2019 року у день пам'яті поета. Окрім простих гостей, до кінотеатру навідувалися цілими шкільними класами та університетськими групами.

Вже з 29 жовтня у лучан з'явиться нагода ще раз подивитися фільм про життя і боротьбу українського митця. У зв'язку із забороною розповсюдження та друку публицістичної книги українського історика, головного редактора порталу «Історична правда» Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", кінотеатр "Multiplex "Промінь" повертає в прокат фільм "Заборонений" на один тиждень.

У стрічці Стус стає образом того нелегкого часу й уособленням боротьби з режимом. Команда кінотеатру вважає, що кожен придбаний квиток – це відповідь усім, хто забороняє говорити. Кіно може стати точкою віділку для початку дослідження тієї жорстокої сторінки української історії, яку пережив незламний Василь Стус, і про яку ні в якому разі не можна забувати нам.

Старт продажу квитків небаром за посиланням: https://multiplex.ua/ua/cinema/lutsk/promin

Надрукувати
мітки:
коментарів