Поділитись:

Цими вихідними Україна переходить на зимовий час: як переводити годинник

Четвер, 22 жовтня 2020, 15:11
Цими вихідними Україна переходить на зимовий час: як переводити годинник

У ніч на 25 жовтня в Україні скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на годину назад.

Перехід на зимовий час здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 509 oт 13.05.1996 “Про порядок обчислення часу на території України”.

Цьогоріч в Україні переведення годинника на зимовий час відбудеться о 04:00 год. в ніч з 24 на 25 жовтня. Стрілки потрібно буде перевести на одну годину назад.

Як пише Новое время, влітку 2018 року жителі Євросоюзу під час онлайн-голосування підтримали скасування сезонного переведення стрілок годинника, при цьому більшість з опитаних проголосували за відмову від зимового часу.

Після голосування Єврокомісія запропонувала країнам ЄС в 2019 році відмовитися від сезонного переведення стрілок годинника і в індивідуальному порядку обрати зимовий або літній час як постійний.

Згідно з пропозицією ЄК, останній обов’язковий перехід на літній час відбувся в неділю, 31 березня 2019 року, країни, що обрали літній час як постійний більше не будуть переводити стрілки годинника. Держави-члени, які бажали назавжди залишити зимовий час, в останній раз перевели стрілки годинника на годину назад в неділю, 27 жовтня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів