Поділитись:

У МОЗ пояснили, чому в Україні почастішали випадки COVID

Вівторок, 20 жовтня 2020, 21:04

Зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом пов'язане з циркуляцією віруса і його циклічністю. Для боротьби з ситуацією потрібно дотримуватися санітарних вимог.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі РБК-Україна.

Він зазначив, що ситауция в Україні схожа з європейськими країнами.

"Ми зараз спостерігаємо значне збільшення кількості хворих коронавірусом, і це передусім через циркуляцію і циклічність самого вірусу. Зараз ми можемо спостерігати зростання захворюваності на прикладі цілого ряду країн в Європі. В Італії, Франції, Іспанії, Нідерландах, Словаччині вже введені протиепідемічні обмеження для стабілізації ситуації", – заявив Ляшко.

Він також закликав дотримуватися всіх вимог, прописаних МОЗ, інакше ситуація буде погіршуватися і далі.

"В Україні зараз діє адаптивний карантин, в межах якого регіони поділяються на карантинні зони за рівнем поширення COVID-19. Є чітко прописані протиепідемічні норми, яких слід дотримуватися кожному. Тому закликаю кожного користуватися засобами індивідуального захисту: носіть маски, дотримуйтеся соціальної дистанції, використовуйте антисептики. Адже, якщо ми не будемо дотримуватися елементарних правил запобігання коронавірусу, то кількість хворих буде стрімко зростати", – підкреслив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів