Поділитись:

Митрополит Михаїл освятив нову церкву у Вільхівці (ФОТО)

Понеділок, 19 жовтня 2020, 17:41

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав громаду Воздвиження хреста Господнього у селі Вільхівка Горохівського деканату.

Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Архієрей очолив Божественну літургію та освятив новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці. З високопреосвященним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Василь Луньо, духовенство благочиння.

Під час проповідь архієрей наголосив, що немає нездійснених бажань, є мала віра. Тому сьогодні ми святкуємо те, що вам – парафіянам хватило віри, адже ваше бажання збудувати храм було великим.

Церковними відзнаками «За жертовність» архієрей нагородив жертводавців, парафіян, інших активних – благословенними грамотами.

Під час хресного ходу також вшанували волинського композитора Степана Кривенького, пам’ятник якого розташований на території церкви.

У Вільхівці храм було засновано у 1782 р. за поміщика Вільгора. Дата освячення дерев’яної однокупольної церкви Воздвиження хреста Господнього невідома. Цей храм зберігся і до сьогодні і тут відбуваються Богослужіння. Проте у 2009 році громада вирішила спорудити ще один новіший Божий дім. Так 3 травня 2009 р. настоятель парафії протоієрей Василь Луньо, з благословіння тоді ще архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, здійснив чин заснування церкви й поставлення хреста. 27 вересня 2009 р. – заклали капсулу і підмурівок. Архітектором нової святині став Георгій Рогожин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів