Поділитись:

У США створили робота-дельфіна (відео)

Неділя, 18 жовтня 2020, 01:42
У США створили робота-дельфіна (відео)

Американська інженерна компанія Edge Innovations створила роботизованого дельфіна, вартість якого становить від 3 до 5 млн доларів.

Про це повідомляє засновник та генеральний директор компанії Волт Контіпередає Reuters.

Компанія сподівається, що реалістичні аніматроніки, зокрема роботи-дельфіни, одного дня зможуть розважати відвідувачів тематичних парків та дельфінаріїв замість диких тварин, яких тримають у неволі.

«Приблизно 3000 дельфінів зараз у неволі лише для отримання кількох мільярдів доларів завдяки тому, що відвідувачі тематичних парків хочуть плавати з ссавцями. Тому очевидно, що до дослідження дельфінів є інтерес», – сказав Волт Конті.

Він додав, що аніматроніка може повернути аудиторію, яка відмовилася відвідувати парки через використання та експлуатацію живих тварин.

«Коли я вперше побачила дельфіна, я подумала, що він справжній», – розповіла жінка, яка плавала разом роботизованим дельфіном.

Чи працюють у світі дельфінарії?

Приблизно 20 європейських країн вже заборонили або обмежили експлуатацію диких тварин у цирках та дельфінаріях. А ось Україна досі на законодавчому рівні не визнає права на волю морських ссавців, а також не контролює поводження з ними в галузі жорстокого бізнесу (контрабанда, незаконне вилучення та продаж, неналежне утримання). Тобто дозволяє досі утримувати дельфінів у неволі, щоб використовувати їх для виступів у дельфінаріях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів