Поділитись:

На Волині сирієць організував переправлення нелегальних мігрантів до Польщі

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 15:40

Оперативними співробітниками Луцького прикордонного загону у взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Служби безпеки України у Волинській області викрито та ліквідовано міжнародний канал нелегальної міграції.

За попередніми даними слідства, механізм незаконного перетину державного кордону намагався налагодити громадянин однієї з країн Близького Сходу, який має посвідку на проживання в Україні. За 1500 доларів він пропонував своїм клієнтам переправити їх до однієї з європейських країн поза встановленими пунктами пропуску, – інформує пресцентр СБУ на Волині.  

Як повідомили прикордонники, це громадян Сирії.  Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони, сім-картки та інші предмети із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. 

Сьогодні, в межах кримінального провадження за ч.1 ст. 332 КК України, оперативниками прикордонного загону, спільно з слідчими Національної поліції, СБУ, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, проведено обшук за місцем проживання фігуранта в м. Володимир-Волинський.

За результатами обшуку було вилучено автомобіль «Опель», який можливо використовувався як засіб протиправної діяльності, мобільні телефони, картки стільникового зв’язку, фінансові документи, що свідчать про перерахунок значних сум коштів, та інші речові докази.

Наразі вирішується питання про затримання іноземця в порядку ст. 208 КПК України та обрання запобіжного заходу. Тривають подальші слідчі дії.

Нагадуємо, що 14 жовтня на українсько-польському кордоні затримали двох громадян Сирії, які через Західний Буг намагалися потрапити закордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів