Поділитись:

"Забудова не закриє панораму Старого міста", – автор проекту будівництва на Ковельській в Луцьку

П'ятниця, 12 серпня 2016, 13:09

У Луцьку планується масштабне будівництво на вулиці Ковельській,17, утім готового проекту забудови поки що немає, - стверджує директор львівського інституту проектування "Комфортбуд" Андрій Вишневський.

Про це Андрій Вишневський, який працює над створенням проекту, розповів у коментарі Волинь24.

Із його слів, наразі триває процес створення проекту з урахуванням рекомендацій луцьких спеціалістів.

ПАНОРАМУ ОБІЦЯЮТЬ НЕ ЗАКРИТИ

Зі слів архітектора, замовник хоче збудувати на Ковельській, 17 торгово-розважальний центр в поєднанні з офісними приміщеннями, а також житловий комплекс. В проект також входить будівництво дороги та благоустрій берега річки Стир – з облаштуванням пляжів та ігрових майданчиків. В перспективі в мікрорайоні може ще з'явитись дитячий садок.

Директор львівського інституту проектування

Директор львівського інституту проектування "Комфортбуд" Андрій Вишневський

Андрій Вишневський каже, що наразі детального проекту будівництва немає, адже забудовник ще не отримав дозволу на зведення будівель. Поки розробляється лише детальний план території, триває обговорення концепції.

Проектант стверджує, що забудова не закриє панораму Старого міста.

"Якщо дивитись з моста, то забудова якісь точки може перекрити. Але є інші оглядові майданчики, тому панорама не зникає. Також ми плануємо в себе на території на будівлях зробити два оглядові майданчики", - підкреслює фахівець.

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

"Якщо виходити з того, що центральна частина міста священна і там нічого не можна будувати, то про будь-який об'єкт можна сказати, що він закриває панораму", - додає Андрій Вишневський.

Із його слів, завдяки новому будівництву тут передбачено проектом детального плану території зведення дитячого садочка та благоустрій берега річки Стир. Тут облаштують відпочинкову зону з пляжем, дитячими та спортивними майданчиками.

НІ БЕРЕГУ, НІ БУДІВЛЯМ НІЧОГО НЕ ЗАГРОЖУЄ?

Чоловік переконує, що розробники проекту врахували наявність захисної зони біля річки Стир, тому будівлі зводитимуть на допустимій відстані.

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

Водночас проектант впевнений, що поблизу водойми будувати безпечно.

"На сьогодні сучасні технології дозволяють будувати будь-де. Наприклад, у Голландії повним ходом територію відвойовують у моря. Просто фундаменти мають бути надійними і відповідати геологічному стану ділянки"

Він уточнює: на Ковельській,17 є небезпека затоплення ділянки. "Аби перешкодити цьому, треба насипати дамбу. До того ж ми піднімаємо житлові приміщення наверх, а на першому поверсі робимо паркінг", - пояснює директор проектного інституту.

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

Щодо озеленення, то очільник "Комфортбуду" каже: наразі в зоні забудови є лише невпорядковані насадження, "які не несуть цінності". Натомість він пропонує вздовж річки та у майбутніх дворах висадити нові дерева і кущі.

ЛУЦЬКІ СПЕЦІАЛІСТИ ДИВИЛИСЯ ПРОЕКТ

Проект планування території двічі розглядали на засіданні обласної організації Національної спілки архітекторів України та містобудівельній раді. Зі слів проектанта, архітектори ще не прийняли остаточного рішення, адже хочуть побачити й інші варіанти планування.

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

Із моменту, коли будуть видані усі дозволи та погодження, проект можна реалізувати за три-чотири роки – стверджує архітектор.

Наразі планується, що на Ковельській,17 буде комплекс будівель, які включатимуть у себе торгово-розважальний центр, офісні приміщення і житловий комплекс.

Загальна площа забудови – близько 60 тисяч квадратних метрів, при цьому площа житлового комплексу – 30 тисяч квадратних метрів, торгово-розважально-офісного центру – 28 тисяч квадратних метрів. До нових будівель прокладуть дорогу з вулиці Ковельської.

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

Архітектор переконаний, що наразі у Луцьку немає торгово-розважальних комплексів, де можна було б відпочити усією сім'єю, тож новий заклад точно не буде зайвим.

"Є два типи людей, які купують житло: одні вкладають в нього гроші і їх не дуже цікавить якість, а інша категорія купує житло, аби жити в ньому. Саме для останніх ми хочемо збудувати комплекс у Луцьку. Ці будинки будуть комфортними, з виглядом на річку, терасами, балконами. Також там буде вся необхідна інфраструктура, затишні подвір'я без автомобілів", - наголошує фахівець.

Довідка: проектний інститут "Комфортбуд" раніше розробляв проекти реконструкції луцького ЦУМу, готелю "Лучеськ" та ТЦ "Імідж" на вулиці Рівненській.

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

Що можуть збудувати на Ковельській у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів