Поділитись:

Пожежа в Рожищі: родини погорільців майже пів року відбудовують житло (відео)

Вівторок, 13 жовтня 2020, 22:24
Пожежа в Рожищі: родини погорільців майже пів року відбудовують житло (відео)

Колишній гуртожиток у Рожищі, де мешкало 11 родин, відбудовують після пожежі, яка трапилася у травні. Більшість робіт мешканці будинку роблять за власний кошт і власними силами.

Як розповіла Суспільному голова ОСББ Надія Колбун, нещодавно погорільці отримали висновок експертизи. У ній зазначено, що пожежа сталася внаслідок замикання електропроводки над однією з квартир.

Нині у будинку новий дах та стеля, у приміщенні частково нові стіни. Родини винаймають майстрів та разом із ними зводять новий дім.

Родини погорільців майже пів року живуть у родичів та друзів. В травні районна та обласна ради виділили гроші сім'ям, які втратили житло. Дах будинку перекрили за кошти з бюджету міста. Благодійники допомогли будівельними матеріалами, газ нині проводять безоплатно.

"Ми вже трошки віджили, бо вже зміни бачимо на власні очі. Вже ми привезли вчора матеріал на утеплення, чекаємо поки нам газ і світло підключать, бо хочемо вселитись на зиму", – розповіла мешканка згорілого будинку Алла Юрчук.

Нагадаємо, 18 травня в Рожищі загорівся дах над одинадцятиквартирним будинком. В усіх квартирах згоріло майно, частково стіни та перекриття, в результаті гасіння пожежі постраждали усі приміщення. Ніхто з 33-х мешканців тоді не травмувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів