Поділитись:

Відтепер власники авто купуватимуть номерні знаки самостійно

Субота, 10 жовтня 2020, 22:29

Відтепер власники автомобілів самостійно сплачуватимуть кошти за номерні знаки.

Про це йдеться у проекті закону "Про зміни в Закон Про дорожній рух" на сайті МВС.

Кабінет Міністрів підтримав й передав в парламент проект закону, в якому змінюється система розподілу номерних знаків для автомобілів.

Порядок виготовлення номерних знаків для транспортних засобів переходить  в компетенцію Кабміну. Ця процедура має звільнити МВС від необхідності закуповувати номерні знаки та видавати їх автовласникам.

Сервісні центри МВС будуть лише закріпляти номерні знаки за автомобілями, які реєструють. А їх замовляти автовласники будуть самостійно - у підприємств, які їх виготовляють. Єдине застереження – ці номери повинні відповідати державним стандартами.

Згідно пояснювальної записки МВС, економія від такого рішення через відмову від постійних відряджень співробітників МВС становитиме близько 1,5 млн грн. Разом з тим невідомо, чи буде регулюватись вартість номерних знаків, які виготовлятимуть підприємці. І як саме буде вестись відбір претендентів на ці роботи. Адже зараз, за інформацією МВС, вартість номерних знаків для громадян обходиться дешевше, ніж собівартість їх для держави. Таким чином, якщо парламент підтримає даний законопроект, вартість номерних знаків для населення збільшиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів