Волинські освітні заклади майже повністю готові до навчального року

Четвер, 11 серпня 2016, 13:51

На Волині активно готують освітні заклади до нового навчального року й, зокрема, до опалювального сезону. Загалом школи області готові до прийому учнів на 92 %.

Заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Тетяна Соломіна під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА. поінформувала, що починаючи із 1 червня одного разу на місяць, та із серпня – раз на тиждень, із районів області надходила інформація про стан підготовки освітніх закладів до нового навчального року, – пише Волинська правда.

Нині передбачено здійснити перевірки у школах області та до 25 серпня прийняти акти їх готовності.

Наразі у закладах освіти проведені капітальні, поточні та косметичні ремонти, зроблено облаштування прилеглих територій та відбувається завіз підручників. Окрім того, йде робота із заміни газових котлів на твердопаливні. Таким чином, у школах області встановлено уже 6 твердопаливних котелень і проведено заміну 9-ти котлів на енергозберігаючі. До кінця року передбачається заміна котлів у 10-ти навчальних закладах.

Водночас, у 26-ти закладах замінено вікна на енергозберігаючі, відремонтовано 27 дахів. На 85 % закладів замінено водопровідні мережі, на понад 70 % - теплові та на 70 % каналізаційні мережі.

Станом на сьогодні, показники готовності навчальних закладів Волині становлять 92 %. Найбільше з них готові у Любешівському, Маневицькому та Рожищенському районах і в місті Нововолинськ.

Разом із тим, представники волинського лісогосподарства повідомили, що готові забезпечити заклади освіти, які мають твердопаливні котли, паливною щепою і надати на неї 10%-відсоткову знижку.