Поділитись:

Волинські освітні заклади майже повністю готові до навчального року

Четвер, 11 серпня 2016, 13:51
Волинські освітні заклади майже повністю готові до навчального року

На Волині активно готують освітні заклади до нового навчального року й, зокрема, до опалювального сезону. Загалом школи області готові до прийому учнів на 92 %.

Заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Тетяна Соломіна під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА. поінформувала, що починаючи із 1 червня одного разу на місяць, та із серпня – раз на тиждень, із районів області надходила інформація про стан підготовки освітніх закладів до нового навчального року, – пише Волинська правда.

Нині передбачено здійснити перевірки у школах області та до 25 серпня прийняти акти їх готовності.

Наразі у закладах освіти проведені капітальні, поточні та косметичні ремонти, зроблено облаштування прилеглих територій та відбувається завіз підручників. Окрім того, йде робота із заміни газових котлів на твердопаливні. Таким чином, у школах області встановлено уже 6 твердопаливних котелень і проведено заміну 9-ти котлів на енергозберігаючі. До кінця року передбачається заміна котлів у 10-ти навчальних закладах.

Водночас, у 26-ти закладах замінено вікна на енергозберігаючі, відремонтовано 27 дахів. На 85 % закладів замінено водопровідні мережі, на понад 70 % - теплові та на 70 % каналізаційні мережі.

Станом на сьогодні, показники готовності навчальних закладів Волині становлять 92 %. Найбільше з них готові у Любешівському, Маневицькому та Рожищенському районах і в місті Нововолинськ.

Разом із тим, представники волинського лісогосподарства повідомили, що готові забезпечити заклади освіти, які мають твердопаливні котли, паливною щепою і надати на неї 10%-відсоткову знижку.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024