Кожен третій ПЛР-тест може показувати хибний результат

П'ятниця, 09 жовтня 2020, 18:11

ПЛР-тест на коронавірус показує правильний результат у 70 % випадках. Тобто, фактично кожне третє тестування може видавати помилкові дані.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, – пише Громадське.

З його слів, якщо ПЛР-тест показав негативний результат, то варто провести додатковий діагностичний тест, який може показати позитивний результат.

«От дивіться: з’явилися симптоми, приїхала бригада – і ПЛР негативний, але симптоми є і перебіг важкий, тоді на п’ятий день проводиться ІФА на наявність імуноглобулінів. Наприклад, імуноглобулін М з’являється не з початку інфікування, а саме на п’ятий день появи клінічних симптомів», – пояснив він.

Ляшко також розповів, що, за його даними, у 16 регіонах немає проблем зі швидкістю видачі результатів на COVID-19. Там опрацювання тестів проводиться день в день. Про які області йдеться, він не уточнив.

«Якщо десь приріст відбувається, і, відповідно, не справляється лабораторія, люди чекають тести кілька днів. Це через те, що нас не чують. Коли ми говоримо Дніпру – не проводьте концерти, зараз складна епідситуація. Не слухають. Результат: із 1800 зразків на залишках у них формується вже 4000 зразків», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: