Поділитись:

Визначили лауреата Нобелівської премії миру

П'ятниця, 09 жовтня 2020, 17:10
Визначили лауреата Нобелівської премії миру

Нобелівський комітет вручив премію миру – 2020 Світовій продовольчій програмі (WFP).

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

WFP була нагороджена премією за зусилля по боротьбі з голодом, за внесок у покращення умов для миру в районах, що постраждали від конфліктів, а також за діяльність щодо запобігання використання голоду як зброї під час війни і конфліктів.

Світова продовольча програма – найбільша в світі гуманітарна організація, яка бореться з голодом і сприяє продовольчій безпеці. У 2019 вона допомогла майже 100 млн людей у 88 країнах, які стали жертвами гострої відсутності продовольчої безпеки і голоду.

У 2015 році викорінення голоду було визнано однією з цілей ООН в сфері сталого розвитку, а WFP є основним інструментом ООН для досягнення цієї мети.

Протягом 2019 року 135 млн осіб страждали від голоду – це найвищий показник за багато років. Велика частина зростання була викликана війною і збройнимими конфліктами.

Світова продовольча програма зробила вагомий внесок у мобілізацію держав-членів ООН для боротьби з використанням голоду як зброї  під час війни.

Крім того, пандемія коронавірусу сприяла різкому збільшенню кількості людей, які страждають від голоду, в світі. При цьому зазначається, що Світова продовольча програма продемонструвала вражаючу здатність активізувати свої зусилля в умовах пандемії. 

Світова продовольча програма також взяла на себе провідну роль в поєднанні гуманітарної роботи з миротворчими зусиллями, за допомогою новаторських проектів в Південній Америці, Африці та Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів