Поділитись:

До протоколу лікування COVID-19 внесли український препарат

Середа, 07 жовтня 2020, 22:20
До протоколу лікування COVID-19 внесли український препарат

Препарат "Біовен"  українського виробництва внесли до  національного протоколу лікування хворих на коронавірус.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, -  пише "Суспільне". За його словами, клінічні випробування цього препарату завершилися 6 жовтня.

"Гарно себе показали імуноглобуліни, препарат "Біовен" - це препарат українського походження, який у нас використовується. Буде зібрана відповідна робоча група, яка опікується протоколами. Вони планують внести цей лікарський засіб до протоколу лікування", - сказав Степанов.

Очільник МОЗ зазначив, що цей препарат — дороговартісний, але гроші на його закупівлю вже є.

"Ми знайшли джерело, з якого профінансуємо і закупимо цей лікарський засіб, для того, що він був поставлений в наші лікарні", - уточнив він.

Степанов додав, що також очікується поставка препарату "Ремдесивір", який держава закуповує централізовано. За його словами, цей препарат показав гарні результати при лікуванні хворих на COVID-19 за кордоном.

На початку липня Єврокомісія за рекомендацією Європейського агентства з лікарських засобів (ЕMA) схвалила використання препарату "Ремдисевір" для лікування пацієнтів з COVID-19. Проте згодом стало відомо, що ЕМА перевіряє повідомлення про побічний ефект "Ремдесивіру". Є інформація, що деякі пацієнти, які приймали його, згодом страждали на порушення у роботі нирок. Експерти мають перевірити, чи були ці захворювання наслідком зараження коронавірусом чи вживання "Ремдисивіру". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів