Поділитись:

Заміни та скорочення у складах виборчих комісій на Волині

Вівторок, 06 жовтня 2020, 14:04
Заміни та скорочення у складах виборчих комісій на Волині

Протягом вересня у складі Волинської обласної, чотирьох районних та 11 міських територіальних виборчих комісій здійснили 34 заміни, зокрема замінили 1 секретаря та 1 заступника голови комісії. Також у двох комісіях по одному члену склали повноваження, тож кількісний склад Камінь-Каширської та Ковельської ТВК зменшився загалом на 2 людини. Окрім того, у сільських та селищних ТВК області від початку їхньої роботи і до кінця вересня також провели 33 заміни.

Про це повідомили в Громадянській мережі ОПОРА. 

Волинська обласна ТВК

Перші заміни у складі комісії відбулися відповідно до постанови ЦВК №230 від 4 вересня. Замінили представника за поданням «Піратської Партії України»: Оксану Демковську. Замість неї в комісії працюватиме Сергій Нарусевич.

Відповідно до постанови ЦВК №291 від 23 вересня, достроково припинили повноваження Аліни Ткаченко за поданням партії «Сила і Честь». Натомість до її складу включили Римму Радчук.

Згідно із постановою ЦВК №306 від 28 вересня, представницю партії «Наша земля» Ольгу Гаврилюк замінили на Олену Сидун.

Володимир-Волинська районна ТВК

Згідно із постановою ЦВК №230 від 4 вересня, за поданням партії «Наша земля» Світлану Гулевич замінила Катерина Дячишина.

Відповідно до постанови ЦВК №291 від 23 вересня, замінили представника за поданням партії «Слуга народу». Тож замість Валентини Назарової членкою комісії стала Інна Крутчик.

Згідно із постановою ЦВК №301 від 25 вересня, у складі комісії здійснили ротацію представників за поданням партії «Велика Україна»: Віру Левченко замінила Валентина Назарова.

Камінь-Каширська районна ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №230 від 4 вересня, замість Руслана Чердінцева від партії «Наша земля» до складу комісії увійшла Любов Жиронкіна.

Відповідно до постанови ЦВК №291 від 23 вересня, також склала повноваження Люся Курмель («Велика Україна») – комісія ухвалила відповідне рішення у зв’язку із її особистою заявою.

Ковельська районна ТВК

У вересня перші зміни у складі комісії відбулися відповідно до постанови ЦВК №281 від 18 вересня. Зокрема, за поданням партії «Українська стратегія Гройсмана» Олександра Мороза замінили на Тамару Мельничук.

Згідно із постановою ЦВК №291 від 23 вересня за особистою заявою склала повноваження представниця комісії Валентина Куслива (від партії «Велика Україна»).

Луцька районна ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №216 від 1 вересня, у складі комісії змінили представництво ВО «Батьківщина». Тож за поданням партії Наталію Ройко замінили на Тетяну Гайдучик.

Згідно із постановою ЦВК №230 від 4 вересня, у складі комісії відбулася ротація представників за поданнями двох партій. Так, замість Лесі Мазін від партії «Стабільність та справедливість» працюватиме Ірина Чемерис,  а замість Ольги Міщук від «Блоку Міхеіла Саакашвілі» ­­– Світлана Матвійчук. Проте, відповідно до постанови ЦВК №243 від 10 вересня, за поданням партії повноваження Світлани Матвійчук припинили достроково. Натомість до комісії включили Євгенію Величко.

Згідно із постановою ЦВК №306 від 28 вересня, у складі комісії замінили трьох членів. Зокрема, за поданням «Блоку Міхеіла Саакашвілі» достроково припинили повноваження Євгенії Величко. Тож у склад комісії ввели Іванну Каленікову. Окрім того, змінилося представництво «Інтернет партії України»: замість Тараса Кандібори працюватиме Інна Кузьмич. Також Ірину Цимбалову («Циганська партія України») замінила Оксана Колеснік.

Володимир-Волинська міська ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №281 від 10 вересня, у складі комісії проведи першу у вересні ротацію. Так, змінилося представництво за поданням партії «Велика Україна»: Валентину Кульмач виключили, а Ольгу Куціян – включили.

Згідно із постановою ЦВК №291 від 23 вересня за поданням партії «Слуга народу» достроково припинили повноваження заступниці голови комісії Юлії Пашкової. Натомість цю посаду зайняла Тетяна Адамович. Окрім того, замінили й «рядового» члена ТВК з ініціативи цієї ж парті: Юлію Юзвенко виключили, а Наталію Каленську – включили.

Берестечківська міська ТВК

Відповідно до постанови №216 від 1 вересня, у складі комісії достроково припинили повноваження Юлії Демченко. Тож за поданням партії «Нова Політика» її у складі комісії замінила Тамара Гірська.

Згідно із постановою №281 від 18 вересня, у складі комісії замінили секретаря. Тож за поданням Радикальної партії Олега Ляшка цю посаду замість Наталії Мурахевич зайняла Марія Колотинська.

Відповідно до постанови ЦВК №306 від 28 вересня, за поданням Селянської партії України Сергія Литвиненка замінила Галина Ревака.

Горохівська міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №306 від 28 вересня, відбулася ротація представників Селянської партії України. Тож із комісії виключили Сергія Меркотана, включивши натомість Інну Гайду. А вже наступного дня, відповідно до постанови ЦВК №314, замінили члена комісії за поданням партії «Перемога Пальчевського». Таким чином, замість Діни Піньковської працюватиме Майя Буслюк.

Ковельська міська ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №239 від 8 вересня, у складі комісії відбулася ротація представників партії «Миколаївці». Тож замість Сергія Орлова до комісії включили Тетяну Шевчук.

Вже 18 вересня, згідно із постановою ЦВК №281, у комісії замінили члена за поданням партії «Голос». Тож замість Андрія Гринчука до складу включили Анну Денисюк.

Згідно із постановою ЦВК №301, достроково припинили повноваження членки комісії за поданням партії «Нова політика» Катерини Котюк. Натомість до складу комісії ввели Лідію Шкребтієнко.

Луцька міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №306 від 28 вересня, у Луцькій міській ТВК здійснили ротацію представників за поданням «Всеукраїнського народного союзу». Тож замість Владислава Василенка у комісії працює Євгенія Вознюк.

Любомльська міська ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №281, від 10 вересня відбулася заміна за поданням «Української стратегії Гройсмана». Тож Андрія Цьопича вивели зі складу комісії, а Олександра Шрамка – включили до складу ТВК.

Нововолинська міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №291 від 23 вересня, за поданням партії «Велика Україна» Валентину Левченко замінила Наталія Гергель.

Відповідно до постанови №297 від 24 вересня, замість Ірини Куць за поданням Партії Пенсіонерів України включили Ніну Свириденко.

Рожищенська міська ТВК

У цій комісії перші зміни у вересні відбулися, відповідно до постанови ЦВК №262 від 14 вересня. Так, достроково припинили повноваження члена комісії за поданням партії «Слуга народу» Миколи Бєлова. Натомість до складу ТВК включили Надію Лотоцьку.

Устилузька міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №281 від 18 вересня, замість Вячеслава Петрука за поданням «Української стратегії Гройсмана» до комісії включили Ніну Гук.

Відповідно до постанови №291 від 23 вересня, відбулася ротація представників Партії Пенсіонерів України – замість Ніни Свириденко працюватиме Назарій Мохначук. А вже 28 вересня, відповідно до постанови ЦВК №306, змінилося представництво Селянської партії України – Богдана Бурякова замінила Інна Доменті.

Таким чином, протягом місяця відбулося 34 заміни. Нагадаємо: протягом серпня у складі комісій, враховуючи перші ротації, загалом замінили 43 члени комісій.

Також ОПОРА зібрала інформацію про заміни у складі сільських та селищних ТВК з часу їх утворення та станом на кінець вересня. Відповідну інформацію спостерігачі ОПОРИ отримали з даних, наданих від районних територіальних виборчих комісій.

У комісіях в межах Володимир-Волинського району за час їхньої роботи здійснили 6 замін за поданням 4 партій. Зокрема, у складі Локачинської селищної ТВК за поданням «Опозиційної платформи – За життя» Анжелу Мельничук замінила Маргарита Мороз. Згодом у цій же комісії відбулися ще й такі заміни: за поданням ВО «Батьківщина» Наталію Шпирку замінили на Ганну Ривачук, за поданням ВО «Свобода» Аллу Малечко – на Ірину Мельничук, за поданням «Слуги народу» - Оксану Руденко та Інну Мудру, а Склезь Неонілу – на Марію Ярощук. У складі Литовезької сільської ТВК за поданням «Слуги народу» достроково припинили повноваження Любові Музики. Натомість до складу комісії включили Лілію Романовську.

У Ковельському районі у ТВК відповідного рівня відбулося 10 замін за поданням 6 партій. Серед них – 4 заміни секретарів комісій.

Зокрема, у складі Голобської селищної ТВК за поданням ВО «Батьківщина» замінили секретаря комісії – замість Любові Кашуби нею стала Лілія Марфіна. У Забродівській сільській ТВК теж замінили секретаря, однак за поданням партії «Слуга народу». Тож замість Наталії Ковч секретарем стала Віта Боговід. У Рівненській же сільській ТВК відбулася заміна секретаря комісії за особистою заявою. Повноваження секретаря склала Валентина Зелінська («Слуга народу»), а прийняла Оксана Крижук. Однак вже за кілька днів останню замінили за поданням партії, тож секретарем стала Олена Дубина.

У складі Турійської селищної ТВК провели ротацію представників за поданням партії «Перемога Пальчевського». Замість Тамари Нергеш включили Олену Гончарук. У Заболоттівській селищній ТВК змінилося представництво за поданням партії «Опозиційна платформа – За життя». Тож замість Катерини Коцюби у складі комісії працює Антоніна Мосійчук.

 У Вишнівській сільській ТВК замінили за поданням партії «Слуга народу» Єлизавету Литвинчук на Марію Литвинюк.  У Люблинецькій селищній комісії натомість замінили представника за поданням партії  «Об’єднання «Самопоміч»: замість Вікторії Буднік включили Мирославу Притулу.

У Ратнівській селищній ТВК також замінили двох членів. За поданням партії «За майбутнє» виключили Наталію Корсак, включивши натомість Наталію Дудку, а за поданням «Європейської Солідарності» Любов Лахтюк замінили на Марію Шкрабалюк.

У Камінь-Каширському районі у комісіях відповідного рівня відбулося 5 замін. Зокрема,  у складі Любешівської селищної ТВК за поданням «Слуги народу» Олесю Довган та Ганну Черевко замінили на Людмилу Кучінку та Віру Любчик. Також за поданням партії «Перемога Пальчевського» Тетяну Менделюк замінили на Ірину Мирончук.

У Сошиненській Сільській ТВК за поданням «Слуги народу» Ніну Фіц замінили на Антоніну Кондратюк, а у Прилісненській сільській ТВКРаїсу Приходько на Юлію Дулько.

У Луцькому районі із серпня та до кінця вересня загалом здійснили 12 замін. Серед них – 4 заміни голів комісій.

Так, у Боратинській сільській ТВК Анну Кравчинську за поданням ВО «Батьківщина» замінила Аліна Нагірна, а згодом за поданням ВО «Свобода» замість Катерини Ткач до комісії включили Ларису Ляшко.

У Копачівській сільській ТВК замість Володимира Фенюка («Європейська Солідарність») почав виконувати обов’язки Тарас Савчук. Також у складі комісії за поданням «Перемоги Пальчевського» голову ТВК Зою Косанюк замінив Дмитро Мартинюк.

У Торчинській селищній комісії за поданням  ВО «Свобода» припинили повноваження Світлани Скоп’юк, включивши натомість Тетяну Лігерко.

У склад Підгайцівської сільської ТВК за поданням «Європейської Солідарності» замість Світлани Павлович включили Катерину Зайцеву, а замість Олександра Веремійчика за поданням ВО «Свобода» – Ольгу Терещук.

У Колківську селищну ТВК за поданням «Слуги народу» замість Лариси Снитюк включили Юлію Анісімову. Також  за поданням партії «За майбутнє» замінили секретаря без припинення членства – ним замість Світлани Кузнець стала Надія Мельник. В Олицькій селищній ТВК за поданням партії «Перемога Пальчевського» достроково припинили повноваження голови комісії Юлії Коваленко, включивши натомість Оксану Кухарець.

Доросинівська сільська ТВК теж зазнала ротації членів комісії. За поданням «Європейської Солідарності» достроково припинили повноваження голови Світлани Вавренчук, а натомість цю посаду зайняла Юлія Романюк. Згодом Юлію Романюк замінила Наталія Грисюк.

Згідно із частиною 4 статті 33 Виборчого кодексу України територіальні виборчі комісії в межах повноважень, визначених цим Кодексом, забезпечують організацію підготовки та проведення місцевих виборів. Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208 повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів