Поділитись:

+5 тисяч хворих щодня: у МОЗ озвучили новий прогноз COVID

Понеділок, 05 жовтня 2020, 14:43

Із середини липня кількість госпіталізованих із діагнозом COVID-19 чи підозрою на коронавірусну хворобу в Україні зросла майже у 5 разів, а добовий приріст хворих може сягнути цього тижня 5 тисяч.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, – повідомляє Українська правда.

"У нас майже 37 тисяч ліжок, із яких 30 тисяч уже введені в дію, решта в резерві. На сьогодні 16 745 перебувають у лікарні або з підтвердженим діагнозом, або з підозрою.

У нас напружена ситуація, але вона не є критичною. Але з тим відношенням, яке в нас є до правил нової реальності, ...ми будемо дуже стрімко зростати.

На минулому тижні у нас більше 4,5 тисячі (виявлених за добу хворих). Практично впевнений, що цього тижня ми перейдемо позначку у 5 тисяч, виходячи з нашого відношення. Можемо зростати далі", – зазначив він.

Голова МОЗ повідомив, що на ранок 5 жовтня кількість людей, які перебувають у стаціонарі, становить 16 745 осіб, а на середину липня ця кількість була 3,5 тисяч. Тобто майже у 5 разів більеш стало тих, кого кладуть у лікарні.

Степанов додав, що у нашої медичної системи є межа як по ліжках, так і по лікарях.

Тому, якщо будуть тривати концерти та інші масові заходи, то може трапитися ситуація, коли ліжок у лікарнях не вистачатиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів