Поділитись:

Мадрид повертається до карантинних обмежень

Субота, 03 жовтня 2020, 01:32
Мадрид повертається до карантинних обмежень

Іспанія першою із європейських країн повертає карантинні обмеження, зокрема у Мадриді, на тлі зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. 

Передбачені Міністерством охорони здоров’я Іспанії заходи повертають на тлі зростання захворюваності на COVID-19, яке спостерігається останнім часом у регіоні. При цьому карантин буде м‘якішим у порівнянні з обмеженнями, які запровадили навесні цього року. Про це пише "Суспільне"

Нові заходи, які набули чинності 2 жовтня з 22:00, передбачають обмеження на в’їзд та виїзд з іспанської столиці та прилеглих міст, які входять до складу автономної спільноти Мадрида. Загалом карантин торкнеться майже 5 мільйонів осіб. Однак він передбачає деякі винятки – зокрема, задля поїздок на роботу чи навчання, здійснення покупок, допомоги медичним установам та догляду за особами літнього віку чи дітьми.

Термін дії карантину становитиме щонайменше 14 днів. Він набуде чинності попри те, що керівництво Мадридської автономної спільноти подало апеляцію щодо обмежень до Національного суду країни.

Радник з юстиції та внутрішніх справ Енріке Лопес і радник з охорони здоров'я Енріке Руїс Ескудеро зазначили, що це рішення "забирає повноваження" у регіонального уряду. Окрім того, вони вважають, що збереження таких обмежень терміном на місяць призведе до втрати економікою Мадрида понад 8 мільярдів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів