Поділитись:

У ЄС розпочали навчання з кібербезпеки

Середа, 30 вересня 2020, 04:28
У ЄС розпочали навчання з кібербезпеки

Країни ЄС вчора, 29 вересня, розпочали спільні навчання з кібербезпеки.  

 Таку інформацію оприлюднили сайті Європейської Комісії, - пише "Укрінформ".

«Нова Комунікаційна мережа організацій з протидії кібернетичним кризам є результатом відмінної співпраці між країнами ЄС і європейськими інституціями у зусиллях з кібернетичного захисту наших мереж та критично важливих систем. Кібербезпека є спільною відповідальністю, тож ми маємо спільно розробити та виконувати плани швидкої спільної відповіді на випадок масштабних кібернетичних інцидентів або криз», - зауважив з цього приводу Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Террі Бретон.

За повідомленням, головним завданням спільного тренування, яке було організовано Нідерландами спільно з ENISA, є відпрацювання оперативних процедур та випробування стійкості європейських кібернетичних систем. В умовах кібернетичної кризи національні органи кібернетичного захисту мають бути заданими швидко приймати рішення на всіх рівнях та координувати їх одне з одним. Новостворена мережа CyCLONe (Cyber Crisis Liaison Organisation Network) дозволить усунути «слабкі місця» у системі такої взаємодії.

Як повідомляв Укрінформ, кібернетичний захист критично важливої інфраструктури та комунікаційних мереж залишається одним із ключових пріоритетів Євросоюзу та його країн-членів. Рекомендації Єврокомісії щодо організації спільної відповіді ЄС на масштабні інциденти у сфері кібернетичної безпеки були розроблені за дорученням Європейської Ради ще у 2017 році. Навчання з кібербезпеки під назвою Blue OLEx 2020, які розпочалися сьогодні, проводяться щороку під егідою однієї з країн ЄС на виконання цих рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
14 квітня 2024
04 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024