Поділитись:

У Мін'юсті повідомили зміни до правил внутрішнього розпорядку в СІЗО

Вівторок, 29 вересня 2020, 23:03
У Мін'юсті повідомили зміни до правил внутрішнього розпорядку в СІЗО

Міністерством юстиції України прийнято наказ, яким затверджено зміни до внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів.

Про це повідомили на сайті міністерства.

Переглянуто переліки продуктів харчування, предметів першої необхідності, інших речей та предметів, які ув’язнені та засуджені можуть отримувати в посилках (передачах) та бандеролях, купувати в крамницях слідчих ізоляторів, установах виконання покарань та зберігати при собі.

У слідчих ізоляторах особам, узятим під варту, та засудженим, які тримаються в камерах, дозволено користуватися холодильниками з загальним об’ємом до 280 літрів, а в установах виконання покарань – мультиварками.

Також у прогулянкових двориках установ виконання покарань та СІЗО дозволено встановлювати столи для гри в настільний теніс, велотренажери, кардіотренажери, силові тренажери.

Для неповнолітніх осіб у прогулянкових двориках рекомендовано додатково обладнувати майданчики для гри у міні-футбол, баскетбол, волейбол тощо.

Для фіксації у осіб, узятих під варту, та засуджених тілесних ушкоджень медпрацівникам дозволили проносити з собою на територію СІЗО та установ виконання покарань портативні відеореєстратори.

А захисникам, адвокатам та іншим фахівцям у галузі права – портативні комп’ютери та портативні пристрої для друку, необхідні їм для здійснення повноважень, визначених законодавством.

Відзначають, що окремі положення наказу узгоджено з Європейськими пенітенціарними правилами та Мінімальними стандартними правилами поводження з в’язнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів