Поділитись:

В Україні створять новий сержантський корпус ЗСУ

Вівторок, 09 серпня 2016, 20:33
В Україні створять новий сержантський корпус ЗСУ

В Україні розпочалася робота зі створення нового сержантського корпусу Збройних сил задля побудови професійної армії в країні.

Про це сказав начальник управління роботи з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський під час брифінгу у вівторок, – повідомляє Укрінформ.

"Суть побудови сержантського корпусу полягає в тому, щоб сформувати професійні Збройні сили України. Контрактнику, щоб отримати право на пенсійне забезпечення, потрібно служити 25 календарних років, згідно з чинним законодавством. Тут постає питання не стільки укомплектування цих посад, скільки утримання фахівців у ЗСУ", – сказав Косинський.

Він також пояснив, чим відрізнятиметься новий сержантський корпус від старого.

"Щодо функцій, якими відрізнятиметься новий сержантський корпус від старого. На цей час функції сержантів у принципі за період починаючи з 90 років були сильно понижені, і напрямок йшов у цілому на підтримання дисципліни... Поступово офіцери стали виконувати функції сержантів... Професійний сержантський корпус повинен забрати в офіцерів багато непотрібних їм функцій. Офіцер – це насамперед стратег. Він повинен планувати навчальний процес або операцію і приймати рішення. Сержанти повинні це рішення втілювати в життя зі своїми солдатами", – пояснив Косинський.

Відповідно до планів ЗСУ щодо створення та розвитку професійного сержантського корпусу, за словами Косинського, передбачається створення вертикалі посад професійного і старшинського складу, системи їх багаторівневої підготовки, наближення такої системи до підходів прийняття в країнах-членах НАТО, розподіл повноважень і відповідальності між офіцерами та сержантами і старшинами у підрозділах, підвищення ролі і відповідальності сержантського і старшинського складу за стан справ у військових колективах.

Робота з формування інституту професійного сержантського корпусу розпочалася у травні 2016 року, після проведення зборів військовослужбовців сержантського і старшинського складу за участю Президента України. За підсумками цього заходу Верховний головнокомандувач Збройних Сил України поставив перед міністром оборони України завдання щодо створення та розвитку дієвого сержантського корпусу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49
07 квітня 2024