Поділитись:

У Луцьку – конфлікт між університетом та сім'ями через гуртожиток

Вівторок, 09 серпня 2016, 17:33

Сім'ї, які живуть у студентському гуртожитку від ЛНТУ, нарікають на незручні умови проживання через те, що живуть в одному блоці зі студентами.

Сімейні пари з дітьми не можуть приватизувати собі кімнати в гуртожитку від ЛНТУ, що на проспекті Відродження, 22, в яких живуть. А також бояться виселення. Про це йшлося 9 серпня під час зустрічі представників жильців гуртожитку, університету та міської ради.

Жителька гуртожитку Наталія Герасимюк розповіла, що в тій секції гуртожитку, де вона мешкає, ще проживає 9 студентів, а через спільну кухню – ще 12 чоловік. Жінка нарікає, що через таке сусідство не має спокою, до того ж на таку кількість людей є спільні туалети, кухня і душ.

Представник від ЛНТУ Сергій Шимчук повідомив, що університет на юридичних підставах належить Міністерству освіти. Він додав, що для сімей надаються такі ж умови проживання, як і для їхніх студентів.

"Передусім ми надаємо їм умови проживання такі, як для наших студентів, такі ж умови проживання на пільгових цінах, які платять наші студенти. На сьогодні зайнято 33 кімнати сторонніми мешканцями, які проживають не відповідно до свого ордеру, а, більше того, є навіть факти самовільного захоплення інших кімнат", – розповів Сергій Шимчук.

Він додав, що гуртожток перебуває на балансі Мінстерства освіти і не має відношення до комунального господарства. Хоча університет іде назустріч сім'ям, однак передусім дбає про заселення своїх студентів.

Начальник юридичного відділу Луцької міськради Олексанндр Рачков зауважив, що вирішення цієї ситуації неможливе навіть за участі міської ради, й порадив цей конфлікт вирішувати у судовому порядку.

Заступник директора департаменту з питань розвитку ОСББ та експлуатації житлового фонду Надія Коленда здивувалась, що за 20 років, як університет купив гуртожиток, вони не піднімали цього питання у Міністерстві.

"20 років, як ви купили з людьми гуртожиток, який використовуєте в статусі студентського, і нічого не робите перед міністерством", – сказала Надія Коленда.

Сергій Шимчук зауважив, що вони можуть поставити це питання перед міністерством, але тоді ж у міської ради виникне проблема, де поселити 33 сім'ї. Саме через це, за словами Шемчука, вони стараються іти назустріч людям і не виселяти їх.

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко поцікавилась, чому сімейні пари не відселять в одне крило гуртожитку, щоб вони не заважали студентам, а студенти – їм. Також вона зауважила, що міська рада до цього питання немає жодного відношення, адже не заселяла туди людей.

Жителі гуртожитку налаштовані рішуче і сказали, що нікуди звідси виселятись небудуть. Сергій Шимчук пообіцяв, що в університеті зберуть комісію та пропрацюють питання щодо можливого відселення сімейних пар на якусь одну площу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
19:30
19 березня 2024
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
12 березня 2024
09 березня 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
14 лютого 2024