Поділитись:

Чи отримають медики обіцяну підвищену зарплатню

Вівторок, 29 вересня 2020, 06:50

Українським медикам обіцяли підвищену заробітню плату вже  наприкінці вересня.  

Проте, за словами президента Володимира Зеленського, договорів про доплату медикам підписали менше ніж на чверть від поданих заявок, -  пише "Українська правда.Життя".

"Вже кінець місяця, і медпрацівники за декілька днів мають одержувати зарплати, а згідно з даними, які я отримав, договорів про доплату медикам підписано менше ніж на чверть від поданих заявок", – розповів Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради зазначив, що Національна служба здоров'я України почала проводити оплати закладам за укладеними договорами для забезпечення доплат медичним працівникам з 25 вересня.

За його словами, протягом наступних двох днів 500 лікарень отримають кошти. Інші заклади отримають їх після підписання ними контрактів до кінця тижня.

"Важливо зазначити, що понад 200 закладів ще досі не подали пропозиції про укладення договору з НСЗУ, що унеможливлює вчасну виплату доплат медичним працівникам.  Контроль за виплатами – особисто на міністрі охорони здоров'я", – сказав Шмигаль.

Це підвищення мало відбутися через доплати.

"Ці доплати застосовуються для всіх без виключення медичних працівників. Наприкінці вересня чи в перших числах жовтня, коли вони отримують заробітну плату за вересень, вони повинні отримати цю доплату", – сказав Степанов. 

Степанов пояснив, що через те, що договори укладаються через Національну службу здоров'я (НСЗУ), головні лікарі повинні подати заявки – штатний розклад свого лікувального закладу, щоб отримати відповідні кошти на здійснення цих доплат.

22 вересня на селекторній нараді президент Володимир Зеленський звернувся до очільника МОЗ з питанням: "На якому етапі підвищення зарплат медикам". 

Урядовець відзвітував, що нині Національна служба здоров’я підписує договори з 1600 лікарнями, з третиною закладів угоди вже укладено. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024