Поділитись:

Азербайджан і Вірменія поновили бойові дії через Нагірний Карабах

Неділя, 27 вересня 2020, 13:01
Азербайджан і Вірменія поновили бойові дії через Нагірний Карабах

Міністр оборони Вірменії Давид Тоноян заявив, що Азербайджан почав повітряну і ракетну атаку в напрямку Нагірного Карабаху. У свою чергу, Азербайджан поклав відповідальність за початок бойових дій на збройні сили Вірменії.

Про це пише Українська правда, посилаючись на вірменське видання Aravot та азербайджанське інформагентство Report

Влада Вірменії наголошує, що вся відповідальність за початок активних бойових дій лежить на військово-політичному керівництві Азербайджану. При цьому вірменська сторона повідомляє, що були збиті два вертольоти і три БПЛА Азербайджану. Бойові дії тривають.

Міністр оборони Вірменії Давид Тоноян провів розмову з особистим представником голови ОБСЄ Анджеєм Каспршиком. Тоноян описав ситуацію на кордоні і сказав, що "Азербайджан розв'язав чергову провокацію".

При цьому командувач армією оборони невизнаного Нагірного Карабаху Джалал Арутюнян повідомив, що азербайджанські війська о 07:10 перейшли в наступ по всій лінії зіткнення, але напад азербайджанських військ за кількома напрямками було відкинуто назад. За словами Арутюняна, противник зазнав втрат у живій силі і техніці, зокрема, були підбиті три танки.

Натомість Міноборони Азербайджану заявляє, що 27 вересня близько 06:00 війська Вірменії піддали інтенсивному обстрілу з великокаліберних гармат, мінометів і артилерійських установок позиції Азербайджанської армії, розташовані у фронтовій зоні, а також кілька населених пунктів.

Також у прес-службі Міністерства оборони Азербайджану заявили, що інформація, поширена вірменською стороною про три підбиті танки, 2 вертольоти і 3 БЛА Азербайджанської армії, є дезінформацією.

"Обстріл ЗС Вірменії об'єктів і цивільних осіб, що компактно проживають на прифронтових територіях, є спланованою і цілеспрямованою акцією. Є інформація про загиблих і поранених серед цивільних осіб і військовослужбовців Азербайджану. В даний час збройні сили Вірменії продовжують інтенсивний обстріл наших позицій і населених пунктів, розташованих на лінії фронту", – зазначив помічник президента Азербайджана Хікмета Гаджієва.

Нагадаємо: конфлікт навколо Нагірного Карабаху розпочався кілька десятиліть тому. Регіон, в якому проживало багато вірменів, в радянські часи входив до складу Азербайджанської РСР.

Наприкінці 1980-х провірменські сили за підтримки Єревана взяли Нагірний Карабах під свій контроль. Відтоді триває збройний конфлікт між Вірменією та Азербайджаном за ці території.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів