Поділитись:

Сотні сортів фруктів та горіхів: сім'я на Волині доглядає унікальний сад (відео)

Неділя, 27 вересня 2020, 06:57
Сотні сортів фруктів та горіхів: сім'я на Волині доглядає унікальний сад (відео)

Майже 200 видів дерев та кущів вирощує у своєму саду молода сім’я Степанюків у селі Козятин Горохівського району. Осінньої пори дозріли сливи, фундук, груші, яблука, зацвіли хризантеми, йдеться в сюжеті Суспільного.

Садівник каже, що перші саджанці та щепи плодових дерев і кущів привіз на Волинь 2008-го із Київського інституту садівництва. За кілька років у Козятині заклав сад площею майже гектар.

"Найбільша радість – це коли ти збираєш і бачиш, що воно сортове, гарне і є чим потішити дітей", – розповідає Іван Степанюк.

У господарстві Степанюків росте більше сотні сортів яблунь. Плоди продають свіжими й роблять сухофрукти, каже садівник

"Всі сорти відрізняються смаками. Є сорти, які можна садити у промислових садах, щоб вирощувати великі врожаї. А є такі сорти, які не дають великої врожайності, але вони дуже смачні", – каже він.

Біля обійстя якраз зацвіло більше сотні кущів хризантем. Це – хобі Світлани, дружини Івана, яка допомагає Івану поратися у саду.

Сотні сортів фруктів та горіхів: сім'я на Волині доглядає унікальний сад (відео)Сотні сортів фруктів та горіхів: сім'я на Волині доглядає унікальний сад (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024