Поділитись:

В Україні набув чинності закон про індексацію аліментів

Субота, 26 вересня 2020, 00:17
В Україні набув чинності закон про індексацію аліментів

Від сьогодні, 25 вересня, в Україні набув чинності закон "Про виконавче провадження" щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, призначених судом у твердій грошовій сумі.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем в установленому урядом порядку. Індексацію проводитимуть щорічно, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

Виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця, а також проводити індексацію розміру аліментів.

Закон передбачає усунення колізій у законодавстві і часткове зменшення навантаження на місцеві загальні суди і відповідні суди апеляційної та касаційної інстанцій.

Для цього закон вносить зміни до абзацу першого ч. 4 ст. 71 Закону Про виконавче провадження, в яких на виконавця покладається обов'язок щорічно індексувати розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів