Поділитись:

Чи повинні школярі після самоізоляції здавати довідки про стан здоров'я

П'ятниця, 25 вересня 2020, 06:57

Після самоізоляції через контакт із хворим на  COVID-19 учні не зобов'язані проходити тест і подавати до  школи документ про стан здоров'я.

Про це повідомили на сайті МОН.

Згідно з постановою Уряду №641 та постановою Головного державного санітарного лікаря №50, для осіб, які мали контакт із хворим на COVID-19, строк самоізоляції становить 14 днів. У разі підтвердження випадку СОVID-19 в одного з учнів, усі інші учні відповідних класу або групи визнаються такими, що потребують самоізоляції.

Водночас відповідні акти не передбачають обмежень щодо відвідування закладів загальної середньої освіти у “зеленій”, “жовтій” чи “помаранчевій” зонах учнями, які не є хворими, у яких відсутні будь-які ознаки або симптоми захворювання, зокрема на СОVID-19, і які перебували на самоізоляції винятково через контакт із хворим на COVID-19. 

Після спливу строку самоізоляції для зазначеної категорії учнів не передбачено обов’язкового проведення лабораторних тестувань, зокрема методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу. 

Відповідно, законодавство України не визначає обов’язок учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки тощо) щодо стану здоров’я учнів для продовження ними навчання після завершення самоізоляції.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила зміни до Держбюджету 2020, згідно з якими залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету можна використовувати для організації безпечного навчального процесу в школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів