Поділитись:

Розумний бізнес – добро людям!

Понеділок, 28 вересня 2020, 08:00
Розумний бізнес – добро людям!

Я ніколи не писав листи до редакцій газет чи журналів, проте зараз коли нам усім так не вистачає гарних новин, вирішив висловитися.

Тож я вже досить довгий час живу у Луцьку, точніше у Струмівці. Вже деякий час спостерігаю за одним із забудовників.

Взагалі, коли у новий район приходить бізнес, це завжди дві сторони медалі. По-перше, це додаткові робочі місця, проте, по-друге, особливо якщо це виробництво, це можливий сморід, погіршення умов життя у сусідніх районах тощо.

Тож спочатку ідея будівництва у нашій Струмівці житлового комплексу мені не сподобалась.

«Якийсь «дядя» вирішив заробити грошей, сам тут ні разу не з’явиться, «наробить курників», щоб ціну зменшити, та «злиняє», – приблизно так думали я та багато хто з моїх знайомих.

Зараз, коли вже минув не один рік, я мушу визнати, що дуже помилявся. Або просто звик до не дуже приємних сюрпризів від бізнесменів.

Що маємо на сьогодні? Забудовник відмовився від поширеного принципу «моя хата з краю» та дійсно «запарюється» благоустроєм всієї Струмівки.

Наприклад, ліс, який поступово перетворювався на звалище, – зараз крута зона відпочинку. Минулого року організували толоку, найняли вантажівки, вивезли все сміття, прибрали. Цього року – чергова толока і ще більше лавочок і незвичайних фотооб’єктів для мешканців та місцевих.

Розумний бізнес – добро людям!

Хоча після того, як забудовник, а це відомий всім Князєв, написав пост про те, що в зоні барбекю купа сміття, яке просто не прибирають відпочивальники, ми побоювалися, що у нього опустяться руки. Ні, він продовжує вірити в нашу Струмівку. Зараз в лісі нові казкові персонажі: солом’яні півник, парочка кроликів. Комфортне місце для барбекю. В цьому році побудували волейбольний майданчик. Зараз щодня і щовечора повно дітей, дорослих, родин на відпочинку.

Розумний бізнес – добро людям!

І все це поступово, системно. Хоча ми всі звикли, що будь-які добрі справи робляться лише напередодні виборів.

Мені довелося по роботі трохи зіткнутися з командою «Фортеці»: робили ремонт в одній квартирі – натяжні стелі та обробку. Був вражений відсутністю бюрократії та постійних «погоджень». Рішення ухвалюються швидко і відразу йдуть в реалізацію. Це стосується як підрядників, так і питань комплексу.

Сам бачив, як це працює. Був присутній при вирішенні якогось запиту від власників – хоча будинок давно зданий, Князєв все одно оперативно все вирішив. Співробітники «заточені» на результат. Підхід європейський, хоча ми вважаємося провінцією.

Знаєте, як часто пишуть підприємці, «Ми прагнемо потрапити до «Forbes» або «Наша мета – стати над прибутковим підприємством»? Такого я ніколи у «Фортеці» не чув. При вході в офіс записаний слоган компанії, який я запам’ятав дуже добре: «Роблячи щасливими наших мешканців, ми стаємо щасливими самі». І це працює – прихід «Сімейної Фортеці» змінює на краще нашу рідну Струмівку.

Раніше ніхто і не мріяв про центральну каналізацію, а тепер вона вже в процесі. З іншого боку селища (знову ж стараннями Князєва і його команди) йде газифікація. Але головне – це те, що наш спільний ліс – наше надбання – гарнішає просто на очах.

Розумний бізнес – добро людям!

Нехай так буде і надалі! Сподіваюся, інші забудовники та бізнес теж зможуть приємно здивувати й надихнути на такі листи.

Сергій Смально

Надрукувати
мітки:
коментарів