Поділитись:

В США компанія зобов'язала працівників повідомляти про службові романи

Четвер, 24 вересня 2020, 03:23
В США компанія зобов'язала працівників повідомляти про службові романи

Інвестиційна міжнародна компанія BlackRock зі США запровадила нові правила службових романів, за якими співробітники мають повідомляти менеджерів про стосунки з колегами задля "придушення конфлікту інтересів".

Як пише Суспільне з посиланням на BBC, нині працівники вже мали повідомити своїм керівникам, чи зустрічаються вони з кимось із 16 тисяч своїх колег.

Компанія опублікувала свою нову політику у службовій записці, в якій ідеться, що співробітники також мають розкрити свої стосунки із "зовнішніми партнерами", які мають відношення до фірми. Також вони повинні розкривати будь-які особисті стосунки, які вони мають з будь-яким "постачальником послуг, постачальником або іншою третьою стороною (враховуючи клієнта), якщо співробітник, який не працює у BlackRock, входить до групи, яка взаємодіє з BlackRock".

Компанія знаходиться у Нью-Йорку і керує понад 7 трильйонами доларів. Фірма має велику кількість постачальників і клієнтів по всьому світу, що означає, що нові правила матимуть далекосяжні наслідки і розкриють дані про особисте життя сотень тисяч людей.

У той час, як багато компаній вимагають, щоб співробітники відкрито говорили про взаємини з колегами, нова політика BlackRock незвичайна: вони подають запит на інформацію про партнерів до інших фірм. У компанії заявили, що особисті стосунки можуть мати ґрунт для "передбачуваних порушень, упередженості, фаворитизму та/або зловживання владою в робітничому середовищі".

На думку керівництва BlackRock, це включає не лише романтичні або сексуальні стосунки, але й сімейні зв'язки, зовнішні ділові інтереси, але не "дружбу з колегами по роботі". Водночас з меморандуму не ясно, де знаходиться межа й в який момент дружба чи серія побачень стають достатньо значними, аби інформувати про них менеджерів.

У США не існує закону, який забороняв би роботодавцям цікавитися особистим життям співробітників. Водночас вони повинні обережно працювати із відповідями, аби зберегти конфеденційність, на яке має право кожен громадянин. У BlackRock заявили, що будуть ставитися до розкриття інформації на свій розсуд, і, в разі необхідності, можуть бути введені "альтернативні умови праці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів